Obdobje 2012-2014

NataliaZorko3

Predsednica Natalia Zorko

 

2012

Tudi letos smo se slovenske tajnice, pod okriljem Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretark Slovenije, udeležile 10. kolesarskega POLI MARATONA. Bil je v soboto, 16. junija 2012, v Moškanjcih pri Ptuju. Udeležilo se nas je kar 125 tajnic - poslovnih sekretark iz cele Slovenije. Za tako množično udeležbo smo prejele tudi pokal organizatorja. Za našo udeležbo in razpoznavnost vedno poskrbi predsednica ptujskega kluba Martina Jakomini, ki se vedno izkaže kot odlična organizatorka in voditeljica. Glej:

V soboto, 22. septembra 2012, smo se odpravile na izlet na Ptuj. Odpravile smo se na Ptujsko jezero, vendar pluti po jezeru nismo mogle, zato so se odpravile v Spuhljo, kjer smo izvedele vse o izdelavi kurentove opreme. Pot nas je nato vodila na Ptujsko Goro, kjer smo uživale ob čudovitem razgledu na Dravsko polje in Haloze ter si ogledale veličastno gotsko cerkev, ki leži na vrhu 352 m visokega griča, in je vidna že od daleč. Po besedah patra Gavdencija je to ena najlepših gotskih cerkva na Slovenskem, ki privablja številne romarje in turiste. Glej:

2013

Že v lanskem letu smo se tajnice mariborskega kluba odločile, da bomo imele namesto prednovoletnega srečanja, ponovoletno srečanje. Dobile smo se 18. januarja 2013 v Restavraciji Betnava, Ulica Eve Lovše 19, v Mariboru. Odločile smo se za novejšo restavracijo ob Betnavskem gozdu, kjer so se zelo potrudili in nam ponudili odlično večerjo in zelo dobro vino. Večer smo preživele v prijetnem vzdušju, klepetale in smejale smo se kar nekaj uric.

V letu 2013 se je Upravni odbor na razširjenih sejah sestal 5-krat, vmes pa smo se o vseh aktivnostih dogovarjale preko elektronske pošte.

V letu 2012 smo se odločile za obnovitev naše spletne strani in lani maja, dan pred našim praznikom Dnevom tajnic Slovenije, je nova spletna stran kluba zagledala luč sveta. Veliko zaslugo za to, da se sedaj ponašamo s krasno novo internetno podobo, ima kolegica Tanja Sever.

Prav tako maja smo se v velikem številu udeležile našega Kongresa poslovnih asistentk, sekretark in tajnic v Portorožu, kjer je na izboru za Tajnico/Asistentko leta zmagala Mariborčanka in članica našega kluba Tanja Vogrinec.

Poli maratona, ki je bil 15. junija 2013 na Ptuju, se tokrat ni udeležila nobena članica.

18. junija smo organizirale brezplačen zanimiv in koristen seminar o foto branju.

21. junija smo pripravile srečanje s Tajnico/Asistentko leta Tanjo Vogrinec in se z ladjico peljale po strugi reke Drave s prelepim pogledom na najstarejše slovensko mesto Ptuj ter preživele lep popoldan v družbi z našo zmagovalko.

19. oktobra smo zelo uspešno organizirale 10. obletnico delovanja našega kluba in le-to združile z jesenskim srečanjem tajnic Slovenije. Dokazale smo tudi, da imamo tajnice, poslovne sekretarke in asistentke široko srce, saj smo v okviru humanitarne akcije zbrale ogromno prehrambenih artiklov za socialno ogrožene družine v Mariboru. Prejele smo veliko zahval in pohval od zadovoljnih kolegic/udeleženk našega praznovanja iz cele Slovenije in dokazale, da se da tudi z manjšimi sredstvi ter s pomočjo uspešno zbranih sponzorskih in donatorskih sredstev ter s skupnimi močmi organizirati prireditev, ki bo vsem ostala v lepem spominu.

14. in 15. novembra smo se udeležile posveta Kaj mora vedeti dobra tajnica v Laškem.

Leto smo zaključile s prijetnim božično-novoletnim srečanjem 18. decembra, kjer smo ponovno delovale humanitarno in zbrale hrano in druge potrebščine za živali v azilu.

Zelo smo veseli, da se je število članic v letu 2013 povečalo za 9 novih članic. Želimo si, da se bo ta trend nadaljeval tudi v letu 2014.

 

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih