Obdobje 2018-2020

Karin2
 Predsednica Karin Grbec

 

2019

V naš klub je trenutno včlanjenih 38 članic od tega 2 častni članici in 1 častni član.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah dobil tri krat.

Leto 2019 se je začelo z rojstvom vnukice naši Marti in potem so sledili še ostali mali člani, vnuka so dobile še Metka, Duška, Dragica in konec leta je še Brigita dobila peto vnukico.

Zbor članov je 13. 3. 2019 potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, kjer smo si zastavile letni plan.

6. 4. 2019 smo se članice podale v Velenje na 2. dan Zveze tajnic Slovenije. Ob predavanju Saše Einsiedler in Martine Razdevšek ter glasbenega gosta Žana Serčiča in Marka Fureka, je dan minil, kot bi trenil. Sledila je slavnostna podelitev priznanj, kjer letos ni bilo podeljeno iz našega kluba nobeno priznanje, vendar ne zato, ker si članice tega ne bi zaslužile. Razlogi so bili drugje. Iz Velenja smo odhajale domov v pozitivnem duhu in hvala organizatorici Suzi Asfour za toplo dobrodošlico in odlično pripravljen dogodek.

V mesecu maju smo se nekatere članice udeležile kongresa ADMA v Portorožu. Letos je prestižni naziv tajnice leta 2019 pridobila Željka Borić.

8. junija 2019 smo se odpravile pod vnožje Pece in si ogledale Rudnik Mežica. Vzdušje je bilo nabito s polno pozitivne energije in ogled rudnika je bilo posebno doživetje, predvsem vožnja z vlakcem in iskanje Perkmandelca. Naše trebuščke smo napolnile v gostilni Krebs v Mežici, kjer smo poskusile tipične koroški jedi, kruhov hren in kvočeve nudlne. Po kosilu smo pot nadaljevale do Prežihove domačije, kjer je na Preškem vrhu Prežihova bajta, ki je od leta 1979 spominski muzej slovenskega pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca (1893–1950). Žal je bila domačija zaprta, zato smo raziskale okolico in naredile čudovite fotografije.

Sledile so poletne počitnice, katere smo si vse seveda zaslužile.

12. 10. 2019 je sledilo Jesensko srečanje tajnic Slovenije v Trebnjem. Tudi tukaj se je letos udeležila samo ena naša članica, vendar kljub naši odsotnosti smo bile humanitarno naravnane in zbrale 80,00 € in nekaj šolskih potrebščin.

9. novembra 2019 se je pri Vinotoču Savič zbralo sedem članic in ob dobrih domačih dobrotah, gibanici in vinu smo nazdravile 16. obletnici našega kluba.

29. novembra 2019 je v Restavraciji Piano sledilo prednovoletno srečanje.

 

2018

V naš klub je trenutno včlanjenih 34 članic od tega 2 častni članici in 1 častni član.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah dobil štiri krat, imele smo eno pisno sejo.

Zbor članov je 1. 3. 2018 potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, kjer smo imenovali novo predsednico in uspešno izpeljale zbor članov.

17. 3. 2018 smo si ogledale vrtnarijo Kurbus in uživale ob pogledu na prečudovite orhideje in ker je tisti dan bil deževen smo vrtnarijo zapustile s pisanimi dežniki.

7. 4. 2018 smo se članice podale v Belo krajino na 1. dan Zveze tajnic Slovenije. V eni sami dvorani je bilo zbranih 140 žensk in en sam moški, bilo je veliko pozitivne energije in ob predavanju Anje Križnik Tomažin in Irene Potočar Papež smo se srečale z »Besedo in omika sta naša slika« in »Kako komunicirati z ljudmi z drugega planeta«. Sledila je slavnostna podelitev priznanj, kjer sta dve naši članici dobili zaslužno priznanja: Brigita Kolednik pisno priznanje in Natalia Zorko zlato priznanje. Obema iskrene čestitke! Iz Bele krajine smo odhajale domov v pozitivnem  duhu in hvala dolenjskemu klubu za toplo dobrodošlico in odlično pripravljen dogodek.

V mesecu aprilu smo se tudi strokovno izobraževale, 18. 4. 2018 smo si ogledale podjetje Gorenje Surovina d. o. o. in ugotovile kaj se dogaja z našimi smetmi, oziroma, kaj se z njimi zgodi, ko jih mi odvržemo. Ogled je bil zelo poučen in bi ga predlagala še komu.

V mesecu maju smo se nekatere članice udeležile kongresa ADMA v Portorožu. Letos je bil vpeljan nov način tekmovanja za izbor tajnice leta 2018 in prestižni naziv je pridobila Maja Fink.

Potem so sledile počitnice, katere smo si vse seveda zaslužile. V mesecu septembru (22. september 2018) smo pot nadaljevale z izletom v Rogaško Slatino kjer smo si ogledale Steklarno Rogaška in delo izpod pridnih rok graverjev, ki še danes ročno gravirajo v kristalne izdelke. Ogled je bil zelo poučen. V kozmetiki Afrodita so nas pričakali z odprtimi rokami in nas popeljali v svet lepote. Imela sem to srečo, da je Maša tretma izvajala na meni in priznam vam, da sem zelo uživala. Ob nakupu izdelkov kar nismo želele zapustiti trgovine. Tisti dan je še sledilo praznovanje 15. obletnice kluba in podelitev častnih nazivov. Moram vam povedati, da je bil to zame en zelo čustven dogodek, in da smo Marto Brezar in Tanjo Sever tako prijetno presenetili si nisem mislila in hvala vsem članicam za sodelovanje in seveda kmetiji Krašovec za dobro kulinariko, odlično torto in pogostitev. Zahvala gre tudi Radio City, gospodu Mišu Hölblu, ki nas je počastil z prelepimi dežniki.

13. oktobra 2018 je sledilo Jesensko srečanje tajnic Slovenije v Žalcu in Celju. Ob ogledu Ecomuzeja kjer so nam veliko povedali o hmelju, nas pogostili s kavo in rogljički. Ogledale smo si še fontano piv in se na ležalnikih prepustile božanju sončnih žarkov. Pot smo nadaljevale na Celjski grad, kjer nam je lepo vreme in odlična razlaga vodiča osvežila spomin na zgodovino. Dan smo zaključile ob dobri hrani in humanitarni noti. Celjankam hvala za sprejem in pogostitev.

V soboto, 20. oktobra 2018 se je pri Natalii zbralo deset članic in ob dobrih kostanjih in sladkem moštu so preživele en lep skupen večer. Hvala Natalii in Bojanu za gostoljubje.

30. novembra 2018 je v Restavraciji Piano sledilo prednovoletno srečanje, kjer nam je družbo delala Polona Strašek Borko (Apoloni, holistični tretmaji za um, telo in duha), sledilo je še presenečenje. Obiskal nas je Zdenko Frangež s fotoaparatom in nam naredil fotografije za lep spomin. Prav tako je mama naše Marte Brezar poskrbela, da nas v novem letu ne bo zeblo v noge in Vlasta Pisanec nam je naredila ogrlice, ki nas bodo krasile vse leto. Hvala! Vino Kauran pa nam je pripravil odlično degustacijo vin.

Ob pregledu dogodkov in sprehodu skozi galerijo sem vesela, da sem del te ekipe in da lahko rastem in se veselim z vami. Hvala vam, drage članice razširjenega Upravnega odbora, da ste tu in da delujemo enotno in v skupno dobro.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih