Obdobje 2016-2018

     IMG 20190125 143654

     Predsednica Natalia Zorko

 2017

V naš klub je včlanjenih 35 članic in 1 častni član. Lani so se nam pridružile 4 nove članice, izstopile so 3.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal trikrat, vmes pa smo se dodatno dogovarjale preko elektronske pošte.

Zbor članov je 9. marca potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Po uspešno izpeljanem zboru smo si ogledale prostore fakultete, nazdravile dnevu žena in se družile ob okusnih dobrotah, ki so jih pripravile kolegice.

V aprilu in maju smo uspešno izvedle tečaj ličenja, ki ga je vodila ga. Irena Jerše. Tečaj je bil praktično naravnan, zato se je izvajal v malih skupinah, tako se je lahko ga. Jerše po teoretičnem uvodu posvetila vsaki posameznici, nam svetovala ter nas naučila, kako se pravilno naličiti.

Spomladanski izlet zveze nas je 22. aprila popeljal na Severno Primorsko in po poteh 1. svetovne vojne.

Jubilejni 25. kongres pisarniške odličnosti ADMA 2017 je potekal od 18. do 20. maja. Svoja znanja smo osvežili ob vrhunskih predavateljih, kot so Željko Čurić, Sanela Banović, Franc Gider in drugi, se družili, svoje telo razgibali s pisarniško jogo, delovali dobrodelno za center slepih in slabovidnih Vidim cilj ter potočili tudi kakšno solzo ob izredno navdihujoči življenjski izpovedi Alena Kobilice, idejnega vodje in ambasadorja omenjenega centra Vidim cilj.

Poslovna asistentka/Tajnica leta 2017 je postala Aleksandra Maslarić z Dolenjske. Zveza tajnic Slovenije pa je na svojem svečanem večeru podelila priznanja najbolj zaslužnim članicam za dolgoletno požrtvovalno delo v klubu oz. zvezi. Iz našega kluba sta priznanje prejeli:

  •  Metka Fošnarič, zlato priznanje
  •  Karin Grbec, pisno priznanje

V soboto, 10. junija, smo prvič izvedle teambuilding za članice upravnega odbora. Srečale smo se na prijetnem klepetu ter nazdravile naši kolegici Mileni, ki je postala babica. Naše druženje smo nato nadaljevale z obiskom koncerta Oliverja Dragojevića in Gibonnija. Glasba, druženje, smeh in ženska energija – to je bil večer za dušo, ki nas je še bolj povezal in napolnil s svežo energijo za nove podvige.

17. junija smo se odpravile na naš klubski izlet v Prekmurje. V Veliki Polani smo si najprej ogledale domačijo Miška Kranjca. Sledil je ogled najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji Vinarium Lendava, od koder sega pogled v štiri države. Srečanje in slikanje s predsednikom Slovenije Borutom Pahorjem na Bukovniškem jezeru sicer ni bilo načrtovano, zato pa toliko bolj veselo. Pot nas je vodila naprej do reke Mure in Otoka ljubezni. Popeljale smo se z brodom, si ogledale mlin na Muri in nazdravile neznanemu gospodu za njegov abraham. Po odlični večerji smo izlet zaključile z ogledom Pavlinjekove destilarne, kjer smo poskusile Kavanjak in druge vinjake, ki so bili destilirani s pridihom Prekmurja.

9. septembra smo se udeležile trgatve konoplje pri Tanji na Gaju ter se veliko naučile o vzgoji in nadaljnji uporabi konoplje.

Jesensko srečanje tajnic Slovenije so 14. oktobra organizirale kolegice iz Klubu tajnic in poslovnih sekretarjev Krasa in Notranjske. Ogledale smo si Park vojaške zgodovine v Pivki ter Eko muzej pivških presihajočih jezer. Pot nam je prekrižal tudi Martin Krpan ter nas obdaril z vrečkico Krpanove soli. V humanitarni akciji za pivško skupino Bejž če ujdeš, ki bo obnovila v potresu porušen vrtec v mestu Amatrice, smo zbrale 510 €.

Tradicionalni kostanjev piknik je 20. oktobra organizirala naša članica Duška.

Tudi lani je jesenski posvet ADMA potekal v hotelu Habakuk v Mariboru, in sicer 9. in 10. novembra. Za poseben navdih sta poskrbela znana igralka Zvezdana Mlakar in paraolimpijec Primož Jeralič, človek z neverjetno življenjsko močjo, ki podira meje nemogočega.

14. novembra smo si privoščile zvočno kopel. Ob soju svečk smo se predale vibracijam gonga, pojočih posod in drugih glasbil, odplavale na valovih zvoka ter občutile stanje popolne sproščenosti.

Leto smo zaključile 8. decembra v restavraciji Piano ob dobri hrani, odlični družbi in darilih, narejenih iz srca. Posebno zahvalo je prejela Dragica za njeno dolgoletno srčno in požrtvovalno delo kot podpredsednica kluba.

Za uspešno izvedbo zastavljenega načrta dela gre velika zahvala razširjenemu UO kluba, ki s svojim srčnim elanom, pozitivno naravnanostjo in enotnim fokusom deluje v skupno dobro. Vesela in hvaležna sem, da skupaj ustvarjamo posebne trenutke in iskrive spomine ter tkemo globoke vezi povezovanja.

 

2016

Tudi v letu 2016 smo uspešno izvedle vse zastavljene aktivnosti, se izobraževale, družile in pletle prijateljske vezi. V naš klub je včlanjenih 35 članic in 1 častni član. Lani so se nam pridružile 3 nove članice.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal trikrat, vmes pa smo se dodatno dogovarjale preko elektronske pošte.

Z našimi aktivnostmi smo pričele 2. februarja s predavanjem Gaberja Marolta o nevrolingvističnem programiranju, ki je poželo veliko zanimanje.

Le 3 dni kasneje 5. februarja so kolegice Darja Vrečko, Andreja Lešnik, Karin Grbec in Alenka Dorič dijakom na Srednji trgovski šoli Maribor uspešno predstavile zahtevno in široko zastavljeno delo ter odgovornosti poslovne sekretarke. Skozi predstavitev lastne karierne poti, svojih izkušenj in pridobljenega znanja so dijakom približale naš poklic, ki niso pričakovali, da le-ta zahteva toliko širine, prilagodljivosti, kompetenc in veščin.

Na zboru članov 9. marca 2016 smo izvolile nove članice v organe kluba za naslednji 2-letni mandat. Kot gostja se je zbora udeležila tudi takratna ljubljanska predsednica Silvija Pavčič.

Po nekajletnem premoru je 16. aprila bil ponovno izveden zvezni izlet, in sicer v najstarejše slovensko mesto Ptuj, saj so kolegice s ptujskega kluba lani praznovale 20. obletnico delovanja.

7. maja smo se podale na naš klubski izlet oz. bolje rečeno strokovno ekskurzijo. V organizaciji naše kolegice Metke smo si ogledale črpališče Vrbanski plato in HE Fala. Črpališče Vrbanski plato je največje in najpomembnejše črpališče pitne vode v SV delu Slovenije in je praktično nenadomestljivo za Maribor in ostalih 16 občin, ki jih oskrbuje Mariborski vodovod s pitno vodo. Pridobile smo veliko zanimivih informacij, med drugim tudi to, da se neoporečnost vode preverja s pomočjo mladih postrvi, ki so zelo občutljive na kakovost vode, in da je elektrika, pridobljena na rekah, najčistejša, saj hidroelektrarne ne onesnažujejo okolja.

Tudi lani smo se v velikem številu udeležile našega kongresa v Portorožu, ki je potekal od 19. do 21. maja. Razglašena je bila že 20. poslovna asistentka/tajnica leta. Odlično 2. mesto je zasedla naša članica Andreja Lešnik, zaposlena v Lutkovnem gledališču Maribor, na kar smo zelo ponosne. Jubilejne razglasitve se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor in zmagovalki Jasmini Alić podelil stekleni kipec. Predsednik republike je povedal, da je po njegovem tajnica oz. poslovna sekretarka pomembna oseba, ki vpliva nanj bistveno bolj, kot ji dovoljuje formalni položaj. "To so osebe, ki so z mano, ko mi je hudo, in takrat, ko mi je lepo. Vsa moja čustva morajo razumeti, sprejeti nase in jih skrivati pred javnostjo. Gre za ljudi, ki imajo veliko moč in je ne smejo zlorabiti," je povedal predsednik Pahor in zaključil z mislijo, da so tajnice s svojim močnim značajem moralna opora tistim, ki so jim blizu.

Zveza tajnic Slovenije je na svojem zveznem večeru podelila priznanja najbolj zaslužnim članicam za dolgoletno požrtvovalno delo v klubu oz. zvezi. Iz našega kluba sta priznanje prejeli:

  • Nada Muzek, zlato priznanje
  • Milena Štrucl, pisno priznanje

8. junija 2016 smo obiskale Waldorfsko šolo v Mariboru in prisostvovale predstavitvi tečaja Avatar – zavestnega ustvarjanje življenja. Začetki Waldorfske šole v Sloveniji segajo v leto 1992, v Mariboru so prisotni 12 let. Prizadevajo si otroke opremiti za življenje in jih ne obremenjevati z vzorci. Po ogledu šole nas je gospa Mia Miše, Avatar Master trenerka, popeljala v svet oblikovanja samega sebe.

17. septembra smo se udeležile nekoliko drugačne trgatve, in sicer trgatve konoplje pri Tanji na Gaju. Po uvodnem predavanju Tanjinega zeta Davorja o pridelava in predelavi konoplje, smo se lotile dela in preživele zanimiv dan v naravi, polne novih znanj in vtisov.

Jesensko srečanje tajnic Slovenije so 15. oktobra 2016 organizirale kolegice iz koroškega kluba, ki so hkrati praznovale 20 let svojega delovanja. V humanitarni akciji za Varno hišo Slovenj Gradec smo zbrale 440 €.

Le teden dni kasneje, 22. oktobra 2016, smo se spet zbrale pri Tanji na Gaju, tokrat na že tradicionalnem kostanjevem pikniku.

Jesenski posvet se je po dolgih letih lani vrnil v Maribor in je potekal 10. in 11. novembra v hotelu Habakuk.

Leto smo zaključile 2. decembra na izletniški kmetiji Tikva v Limbušu v sproščenem vzdušju in s prijetnimi spomini na pretekla druženja. Posebno zahvalo je prejela Marta za njen dolgoletni doprinos klubu.

Za uspešno izvedbo zastavljenih ciljev gre velika zahvala razširjenemu UO kluba, ki me pri vodenju aktivno podpira. Hvala za vaše konstruktivne predloge, dobro voljo, požrtvovalnost in srčno energijo. Vesela in hvaležna sem, da skupaj ustvarjamo lepe trenutke in s tem nepozabne spomine.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih