Obdobje 2014-2016

NZ3
Predsednica Natalia Zorko

 

2015

Tudi v letu 2015 smo uspešno izvedle vse zastavljene naloge, se izobraževale, družile in pletle prijateljske vezi.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal trikrat, vmes pa smo se o vseh aktivnostih dogovarjale preko elektronske pošte.

11. februarja je Nena Dautanac iz Šole odličnosti za nas izvedla zares odličen motivacijski seminar Zmorem, nad katerim smo bile navdušene. Spomnimo se pomembnega sporočila seminarja: Če verjamem, da zmorem ali če verjamem, da ne zmorem – vedno imam prav! Zato ne omejujte svojih sposobnosti. Največje ovire so v naši glavi.

5. marca 2015 se je našega zbora članov udeležil g. Peter Ribarič, izvršni direktor Planeta GV. Vesele smo bile njegove družbe.

Prav tako marca (19. 3. 2015) smo bile športno aktivne in se rekreirale na bowlingu.

V našem poklicu se vsakodnevno soočamo s stresom, zato smo 16. aprila organizirale praktično naravnano delavnico o zmanjšanju stresa, ki sta jo vodila g. Damijan Kren iz Tenkido Akademije in ga. Mihela Onič, magistra zakonskih in družinskih študij, terapevtka za partnerske, družinske in medsebojne odnose. Ob izvajanju dihalnih in energijskih vaj smo se zabavale in se na koncu počutile prerojene in predvsem spet polne energije.

Tradicionalno smo se v velikem številu udeležile našega kongresa v Portorožu, ki je potekal od 21. do 23. maja v prenovljeni obleki pod imenom ADMA (ADministration MAnagement). Tudi letos je Zveza tajnic Slovenije podelila priznanja svojim najbolj zaslužnim članicam za dolgoletno požrtvovalno delo v klubu oz. v zvezi. Iz našega kluba sta priznanje prejeli:

  • Natalia Zorko, srebrno priznanje
  • Klavdija Drofenik, pisno priznanje

Po podelitvi priznanj je zvezni večer popestrila KUD gledališka skupina Rače in odigrala igro "Pacienti v čakalnici" Andreja Jelačina, v kateri je nastopila članica našega kluba Irena Podgrajšek, na kar smo zelo ponosne.

27. maja smo se odpravile na ogled botaničnega vrta v Pivoli pod vodstvom g. Boruta Cerkveniča, predsednika Društva zeliščarjev Maribor, ki nam je podrobno predstavil bogat zeliščni vrt in nam razložil način uporabe različnih zelišč.

Tradicionalnega Poli maratona, ki je bil 14. junija na Ptuju, se žal tudi tokrat ni udeležila nobena članica.

Sta se pa naši članici 29. avgusta udeležili planinskega pohoda na Struško v organizaciji gorenjskega kluba in uživali v dobri družbi, krasnem razgledu in čudovitem vremenu.

V začetku oktobra smo bile spet športno aktivne in se pomerile v bowlingu.

V soboto, 10. oktobra 2015, smo se udeležile jesenskega srečanja tajnic Slovenije v Bohinju in sodelovale v humanitarni akciji, ki je letos bila namenjena društvu Hospic. Zbrale smo neverjetnih 865 €!

Predsednica Zveze tajnic Slovenije in naša članica Suzi Asfour je 17. 10. 2015 predavala na 4. Dnevu kluba na Dolenjskem. Dogodka se je udeležila še ena naša članica.

V soboto, 24. oktobra, nas je naša članica Tanja povabila na Gaj nad Mariborom. V prelepem sončnem vremenu smo v gozdu nabirale gobe in kostanje. Za peko slednjih je več kot izvrstno poskrbela Dragica.

12. in 13. novembra smo se udeležile prav tako prenovljenega jesenskega posveta v Laškem.

Leto smo zaključile 15. decembra v prelepem ambientu gostilne Pri treh ribnikih, ob dobri hrani, v sproščenem vzdušju in s prijetnimi spomini na pretekla druženja.

Za uspešno izvedbo zastavljenih ciljev gre velika zahvala moji ekipi, ki me aktivno podpira. Hvala razširjenemu upravnemu odboru za vaše ideje, dobro voljo, pozitivno naravnanost, požrtvovalnost in srčnost. Vesela sem, da skupaj ustvarjamo tako lepe trenutke in čudovite spomine.


2014

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal dvakrat, vmes pa smo se o vseh aktivnostih dogovarjale preko elektronske pošte.

10. januarja so nekateri klubi sodelovali v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. Z našega kluba sta sodelovali Tanja Sever ter Suzi Asfour kot predsednica Zveze tajnic Slovenije. Tema oddaje je bila sindrom karpalnega zapestja, ki je tudi v našem poklicu kar pogost pojav.

Konec januarja (28. 1. 2014) smo imele zanimivo predstavitev joge v pisarni.

Na zboru članov 18. marca 2014 smo izvolile nove članice v organe kluba.

Prav tako marca je potekalo testiranje za Tajnico leta, a se iz našega kluba testiranja žal ni udeležila nobena članica.

Zato pa smo se spet v velikem številu udeležile našega Kongresa poslovnih asistentk, sekretark in tajnic v Portorožu, kjer je Zveza tajnic Slovenije več kot uspešno praznovala svojo 20. obletnico.

12. junija smo organizirale srečanje, ki je bilo namenjeno spoznavanju in druženju z novimi članicami.

Poli maratona, ki je bil 14. junija na Ptuju, se tudi lani ni udeležila nobena članica.

Konec avgusta je gorenjski klub pripravil pohod na Ajdno, katerega sta se udeležili dve naši članici.

25. septembra smo organizirale zelo koristno strokovno predavanje o temah s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki je bilo zelo dobro sprejeto.

Jesensko srečanje tajnic Slovenije je 11. oktobra bilo izvedeno v organizaciji kluba Dolenjske in Bele Krajine. Iz našega kluba se je udeležilo največ članic, in sicer 12.

13. in 14. novembra smo se udeležile posveta Kaj mora vedeti dobra tajnica v Laškem.

Leto smo zaključile s prijetnim božično-novoletnim srečanjem 11. decembra v hotelu Piramida.

 

<p><img alt="NataliaZorko" src="/images/slike/predsednice/NataliaZorko.jpg" height="250" width="188" /><br /><strong>Predsednica Natalia Zorko</strong>
</p>
<h3>2012</h3>

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih