Obdobje 2007-2009

MelitaPedicekSpindlerDarjaVrecko
Predsednica 2007-2008          Predsednica 2008-2009
Melita Pediček Špindler          Darja Vrečko

 

2008

11. aprila 2008 smo na lokaciji Škofijske gimnazije Antona Martona Slomška,imele organizirano izobraževalno delavnico o uporabi spletnega portala našega kluba. 6 udeleženk se je usposobilo za upravljanje z našo spletno stranjo.

12. junija.2008 smo se odpravile na izlet na Češko z ogledom gradov. Izlet je organizirala Zveza klubov tajnic Slovenije. Iz našega kluba se ga je udeležila predsednica.

Poli maratona dne 6. septembra 2008 smo se udeležile le 3 članice iz mariborskega kluba. Letos je bila novost, da bodo tri proge, in sicer lahki poli maraton (18 km), mini poli maraton (30 km) in maxi poli maraton (55 km). Lahki poli maraton je res lepa ravna proga in je namenjena vsem z manjšo kondicijo, otrokom in starejšim. Po zaključku je sledilo prijetno druženje vseh članic klubov iz cele Slovenije.

Od 21.4. do 24.4. 2008 je Zveza tajnic Slovenije organizirala izlet v Strrasbourgh in spoznavanje Evropske unije. Vozili smo se mimo Salzburga in Munchna do Ulma, enega najstarejših mest ob reki Donavi. Ogledali smo si mestno jedro z znamenito gotsko katedralo iz 9.stol., ki ima najvišji cerkveni zvonik na svetu. Ulm je tudi rojstno mesto znanstvenika Alberta Einsteina. Nadaljevali smo vožnjo do Stuttgarta, kjer smo si ogledali znamenitosti knežno oziroma kraljevo palačo, likovno galerijo, državno gledališče in opero. Ogledali smo si tudi Mercedesov muzej, kjer so nam prikazali razvoj avtomobilske industrije od začetkov do današnjih dni. V Strassborugu smo imeli dopoldanski ogled prekrasnega mesta, kjer imajo sedež pomembne ustanove evropske unije: evropska palača s Svetom Evrope in evropskim parlamentom, palača človekovih pravic... Idilična vožnja z ladjico po reki nam je omogočila ogled mesta. Popoldan smo se odpravile v francosko pokrajino Alzacijo v Evropskem parlamentu. Najprej smo v živo spremljali razpravo s parlamentarne tribune, kasneje smo se udeležili predavanja o Evropskem parlamentu. Bilo je nepozabno.

19. septembra 2008 smo organizirale za članice mariborskega kluba SPLAVARJENJE PO DRAVI. Zbrale smo se v vasi Javnik, pri Ožbaltu, pri družini Šarman in splavarili približno tri ure. Kralj dravskih splavarjev nas je popeljal po Dravi, poskrbel za naše želodce, nam pomagal dvigniti razpoloženje in naredil vse, da nam je dogodek ostal v nepozabnem spominu.

23. junija 2008 smo organizirale srečanje tajnic našega kluba v Razvanju. Pojedle smo juhico, posladkale s sadjem, ki smo ga bomo nabavile in s sladkarijami, ki smo jih spekle me udeleženke. Bilo je zelo lepo.

Od 20. do 25. junija 2008 je Zveza tajnic Slovenije organizirala izlet »LEPOTE PROVANSE IN AZURNE OBALE«. Tega izleta se nas je kar nekaj tajnic iz mariborskega kluba udeležilo. Preživele smo čudovite trenutke v spoznavanju čudovite pokrajine.

2009

26. januarja 2009 se je kar štirinajst članic našega kluba odpravilo na Ptuj, z namenom, da obiščemo prijateljico Suzi Zevnik na njenem novem delovnem mestu. Srečale smo se na ptujskem gradu. Veselo snidenje starih znank je bilo to. Lepo so odmevali naši vedri glasovi po grajskem dvorišču, lep je bil pogled na najstarejše slovensko mesto iz grajskega obzidja.
Glede na letni čas smo bile vesele toplega, z umetninami ovešenega, obokanega, v barve sonca obarvanega prostora, kjer dela Suzi. Občudovale smo originale in reprodukcije slikarjev, ki so jih zelo lepo dopolnjevali okvirji, izbira zaposlenih v Steklarstvu Zevnik, ki jim je s hkratno drznostjo in previdnostjo umetnost poznana.
Nazdravile smo naši gostiteljici, obujale spomine na sončna in nevihtna obdobja, ki smo jih družno doživele v preteklosti in načrtovale našo skupno, klubsko prihodnost.
Sprehodile smo skozi mesto do gostišča, ki ga je izbrala naša klubska mama, draga kolegica Marta Brezar. Ob dobrotah, ki jih je izbrala za nas smo ostale celo me, zgovorne gospe, brez besed.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih