Obdobje 2020-2022

Karin2
 Predsednica Karin Grbec


2021

V naš klub je trenutno včlanjenih 38 članic, od tega 2 častni članici in 1 častni član.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah dobil dvakrat, izpeljale smo eno redno in eno pisno sejo.

Leto 2021 se je nadaljevalo v duhu virusa in pred nami je bilo ponovno negotovo leto. Kljub vsemu smo si zadale cilje in naloge, v upanju, da se jih bo čim več realiziralo.

Zbor članov smo izpeljale 30. 3. 2021 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, kjer smo si zastavile letni plan, pregledale finančno poročilo in se veselile druženja.

Upravni obor je na eni od svojih sej sprejel tudi sklep, da se bomo dobivale vsaj enkrat mesečno, z željo, da se ga udeležijo tudi nove članice, ki sicer ne uspejo priti na druge dogodke. Žal se tudi teh srečanj niso udeleževale.

Eno tako mesečno srečanje bil sprehod ob Davi in sladica v restavracij Galeb. Drugo srečanje je bil ogled Botaničnega vrta v Pivoli. Tretje srečanje je bilo ob kavi, pivu in pici ter novici, da je Branka postala upokojenka pri Črnem Baronu ter še eno srečanje v Wakeparku Dooplek.

V mesecu juniju je potekal 4. dan zveze v Velenju. Tokrat našim članicam nismo podelili priznanje, je pa predsednica zveze Suzi Asfour predstavila svojo knjigo POLETELA, od iskre do plamena, urednica knjige je Manica Hartman. Predavateljici sta bili tokrat Maja Fink in Erika Škrabec. Glasbena točka je seveda popestrila dan.

V mesecu juniju je potekal tradicionalni kongres ADMA v Portorožu.

V mesecu oktobru smo z ormoškim in ptujskim klubom organizirale izlet na Ptuj in Ormož. Sprehodile smo se po starem mestu Ptuj. V Ormožu pa nas je Manica Hartman popeljala po zgodovini ormoškega gradu, popeljala nas je še na ogled Ormoških lagun in na koncu smo sončen dan zaključile ob dobri hrani in kapljici.

V mesecu oktobru je bil jesenski posvet, tokrat na Bledu.

V začetku novembra smo ujele zadnji vlak in še lepo vreme izkoristile za kostanjev piknik, ki je tokrat bil pri predsednicai Karin na vikendu v Ruperčah. Članice so bile navdušene in so izrazile željo, da to postane kar tradicionalno.

Zaključek leta je sledil v mesecu decembru na turistični kmetiji Tikva. Zaradi omejitev in pogoja PCT se je zaključek leta udeležilo le 8 članic, a smo vseeno zelo uživala in tudi hrana je bila vrhunska.


2020

V naš klub je trenutno včlanjenih 39 članic od tega 2 častni članici in 1 častni član.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah dobil tri krat in izpeljale smo eno pisno sejo.

Leto 2020 se je začelo. Zadale smo si veliko ciljev in nalog, katere pa nam je v mesecu marcu preprečil virus.

Zbor članov in volitve nove predsednice smo še vseeno izpeljale 6. 3. 2020 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, kjer smo si zastavile letni plan.

Nastopila je pandemija in od 15. 3. 2020 smo bili omejeni na slogan »ostani doma«.

8. 9. 2020 smo imele ponovno zbor članov, ki je potekal kar na prostem. Takrat smo sprejemale spremembo sedeža kluba, kajti Dragica Forjan je odšla v zaslužen pokoj. Nov naslov imamo sedaj pri naši ustanoviteljici kluba Tanji Sever.

12. 9. 2020 smo ujele zadnji vlak in lepo vreme za klubski izlet. Podale smo se na ogled Žičke Kartuzije, sprehod pod krošnjami Rogle nam je dal novih moči in domače kosilo na Pesku je izpolnilo naša pričakovanja. Polne dobre volje in energije smo se v večernih urah vračale domov.

V mesecu maju naj bi potekal tradicionalni kongres ADMA v Portorožu, vendar zaradi vseh zapletov in omejitev se je kongres preselil v mesec september, tokrat v Avditorij.

Letos je prestižno nagrado ADMA ODLIČNOST LETA 2020 prejela naša članica Melita Pediček Spindler. Iskrene čestitke!

Nekatere članice smo se klub vsem omejitvam podale v Velenje na 3. dan Zveze tajnic Slovenije. Predavale so Barbara Pinter Zupančič, Taja Abolena in Margareta Ana Bole, vsaka na svoj način. Predstavile so ženstveno žensko, tako poslovno kakor tudi osebno. Glasbena gostja je bila tokrat izjemna Anja Strajnar.

Sledila je slavnostna podelitev priznanj. Letos sta iz našega kluba prejeli: Klavdija Drofenik, srebrno priznanje in Branka Sobočan, zlato priznanje. Čestitke obema.

Iz Velenja smo odhajale domov v pozitivnem duhu in hvala organizatorici Suzi Asfour in njenemu timu za odlično pripravljen dogodek.

V mesecu novembru smo se udeležile dobrodelne akcije društva Pomagajmo slovenskim otrokom. Zbrale smo veliko količino hrane in donirale 100 EUR. Hvala vsem članicam za nesebično pomoč.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih