Obdobje 2005-2007

JericaDamis
Predsednica Jerica Damiš

2005

V mesecu decembru 2005 smo organizirale izlet na Dunaj, povabile smo tudi kolegice iz Kluba tajnic Ormoža in Ptuja.

Pripravile smo novoletno srečanje članic v gostišču Pri treh ribnikih.

2006

Sestale smo se na petih sejah razširjenega upravnega odbora.

Kar nekaj sobot v mesecu januarju in februarju 2006 smo se dobivale na OŠ B.Kidriča in se izpopolnjevale v učenju excela, tečaj vodila članica Sabina Prevorčič.

V marcu na mesečnem srečanju smo gostile ga. Vlasto Nussdorfer, generalno sekretarko društva Beli obroč Slovenije, da nam je predstavila knjigo Naše deklice z vžigalicami.

Aprila smo organizirale predavanje Zakaj živeti in delovati pozitivno – predaval je g. Franjo Trojnar, potekale so pa tudi aktivnosti glede zbiranja nagrad za tajnico leta in obe finalistki.

Maj je bil kar pester, predvsem pa vesel, saj je članica Polona Lah na Kongresu tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije v Portorožu prejela častni naziv Tajnica leta 2006, članica Anita Paluc pa je bila tretje uvrščena na izboru za Tajnico leta. Certifikat Preizkušena tajnica je prejelo vseh 9 članic, ki se je tekmovanja udeležilo, članica Renata Senkiš pa je v času Kongresa predstavila nagrajeno diplomsko delo.

Zlata priznanja ZKTS so prejele članice: Tanja Sever, Mira Fras, Marta Brezar in Zdenka Ribič, srebrno priznanje ZKTS je prejela članica Mojca Novak, pisno priznanje pa je prejela članica Anita Paluc. Predale smo tudi zbran drobiž za Unicef.

Organizirale smo družabno srečanje v čast vsem dobitnicam priznanj ZKTS, prejemnicam certifikatov Preizkušena tajnica in seveda Tajnici leta in tretje uvrščeni kolegici. Srečanje je z igranjem na planetarne gonge popestrila Mojca Malek Morya.

V juniju smo se odzvale vabilu kolegic iz ljubljanskega kluba, ki so nam razkazale lepote Ljubljane in okolice.

Meseca septembra se je nekaj članic udeležilo kolesarskega Poli maratona na letališču Moškanjci, ter Iger brez meja na Zajčji Dobravi v okolici Ljubljane in osvojile 2. mesto.

Oktobra smo si ogledale čebelarstvo Žvikart iz Slovenskih Konjic, dvorec Trebnik, Žičko kartuzijo in zeliščno lekarno, mestno jedro in galerijo Riemer, cerkev Sv.Jurija in vinoteko Stari trg.

V novembru smo izpeljale 4.redno letno skupščino našega kluba. Po skupščini na prireditvi Planeta GV v Vinagovi kleti ob podelitvi priznanj za najboljša diplomska dela 2006, smo bile organizatorke družabnega srečanja. S pomočjo modne stilistke Marjane Škornik smo organizirale modno revijo, v kateri smo se preizkusile kot manekenke. V Večerovi prilogi Bonbon je bil objavljen članek Tajnica pripomore k boljši delovni klimi, v katerem je bil kratko predstavljen klub in modna revija v Vinagovi kleti.

Organizirale smo novoletno srečanje za članice kluba Pri treh ribnikih.

2007

Sestale smo se na petih razširjenih sejah upravnega odbora.

Februarja smo organizirale predavanje na temo »Mediacija«, predaval Martin Leljak.

V marcu smo se sestale kar dva krat, prvič v restavraciji Takos ob dnevu žena, drugo srečanje pa smo ponovno posvetile skrbi za pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Ga. Vlasta Nussdorfer nam je predstavila svojo drugo izdano knjigo Naši dečki z ulice.

Višji davčni inšpektor mag. Rastko Vrečko nam je v aprilu podal napotke za izpolnjevanje napovedi za odmero dohodnine za leto 2006, organizirale smo pa tudi predavanje na temo Celostna podoba poslovne ženske. V tem mesecu smo tudi pričele z aktivnostmi za obnovitev klubskih spletnih strani.

V maju so potekale aktivnosti za zbiranje nagrad za tajnico leta in obe finalistki. Udeležile smo se Kongresa tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije v Portorožu, kjer so 4 članice: Alenka Zagoranski, Melita Pediček Špindler, Zdenka Kidrič in Irena Gorza, ki so se udeležile tekmovanja ta TL, prejele certifikat Preizkušena tajnica. Zlato priznanje ZKTS je prejela Darja Vrečko, srebrno priznanje so prejele Renata Senkiš, Melita Pediček in Sabina Prevorčič.

Kar nekaj članic se je meseca avgusta pridružilo kolegicam iz gorenjskega kluba in se udeležile pohoda na Stol.

Septembra se je nekaj članic in njihovih družinskih članov udeležilo 5. kolesarskega Poli maratona.

Oktobra smo v smislu medklubskega sodelovanja organizirale ekskurzijo po Krasu, kjer smo si ogledale pršutarno Kobjeglav, mesto Štanjel, Vipavsko klet in dvorec Zemono. Pridružile so se nam kolegice iz koroškega kluba, Severne Primorske in Krasa.

V oktobru in novembru potekale priprave na 5. letno volilno skupščino in na voden ogled udeleženk Kongresa v Habakuku po mestu Maribor.

  Vključevale smo se tudi v akcije ZKTPS Slovenije, kot so bile:

 • predsednica Jerica Damiš, podpredsednica Tanja Sever oz. članica Darja vrečko so se udeležile vseh sej UO ZKTPS Slovenije,
 • motivacijskih dnevov UO ZKTPSS v letu 2006 v domu Burja pri Seči in v letu 2007 v Bokračih v Prekmurju,
 • članice so se udeleževale vsakoletnih testiranj za Tajnico leta,
 • krvodajalske akcije,
 • humanitarne akcije zbiranja kovancev za Beli obroč in Unicef,
 • zbiranja igrač za otroke v akciji Belega obroča pod vodstvom Vlaste Nussdorger - članica Polona Lah predala igrače na sklepni prireditvi,
 • udeležile smo se izleta ZKTPSS v Gradec, strokovne ekskurzije v Rim, izleta v Benetke, ekskurzije članov UO ZKTPSS v Strasbourg, Mainz, Koblenz in vožnje po Renu.

Sodelovale smo tudi na letnih skupščinah klubov ZKTPSS:

 • 10. jubilejne skupščine Kluba tajnic Ptuja se je udeležila Jerica Damiš,
 • 10. obletnice delovanja Kluba tajnic Koroške v Slovenj Gradcu se je udeležila Tanja Sever,
 • 10. jubilejne skupščine Ljubljanskega kluba se je udeležila Darja Vrečko,
 • Foruma hrvaških tajnic se je v Opatiji udeležila Darja Vrečko.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih