Obdobje 2003-2005

TanjaSever
Predsednica Tanja Sever

2003

16. septembra 2003 smo se sestale pobudnice za ustanovitev mariborskega kluba tajnic in poslovnih sekretark ter sprejele pomembnejše odločitve v zvezi s sprejemom.

21.10.2003 smo imele spoznavno – informativni sestanek in

30.10.2003 sestanek iniciativnega odbora, na katerem smo se dogovorile o vseh potrebnih aktivnostih za ustanovitev kluba ter do meseca novembra izvedle naslednje aktivnosti:

  • izdelale Pravila kluba
  • pripravile program dela
  • pripravile interne akte za poslovanje kluba
  • imenovane predstavnice za registracijo kluba in pooblaščenke za zastopanje kluba
  • predlagane kandidate v potrebne organe kluba
  • pridobile vse potrebne dokumente za registracijo, za pridobitev davčne številke in transakcijskega računa

10. novembra 2003 smo imele v Hotelu HABAKUK, v času seminarja »Kaj mora vedeti dobra tajnica« Ustanovno skupščino našega Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribora. Na ustanovni skupščini je bilo prisotnih 53 članic od skupno 61 vseh članic kluba, predsednica in podpredsednica Zveze klubov tajnic Slovenije, 15 predstavnic drugih klubov, predstavnici GV in predstavnica revije Tajnica. Ustanovna skupščina je bila zelo uspešna.

V celem mandatnem obdobju smo se udeležili dveh krvodajalskih akcij, za organizacijo katerih je poskrbela naša članica Zvonka, zaposlena na transfuzijskem oddelku mariborske bolnišnice.

Mesečna klubska srečanja smo organizirali in dobivale smo se v Klubu prosvetnih delavcev v Mariboru.

November 2003 - Pogozdovanje na obronkih Zreškega Pohorja. S tajnicami Slovenije smo izvedle skupno akcijo pogozdovanja. Bila je čudovita akcija, ki jo je organiziral Klub tajnic Celje.

December 2003 - Izlet v Beneško Slovenijo in obisk knjižnice v Reziji. Zveza tajnic Slovenije je organizirala za predstavnice vseh slovenskih klubov izlet, na katerem smo si ogledale čudovito pokrajino Beneške Slovenije in knjižnici v Reziji poklonile slovenske knjige.

December 2003 - Prvo novoletno srečanje tajnic našega kluba smo organizirale v Restavraciji »Trije ribniki« v Mariboru. Preživele smo čudovite ure druženja, naše kolegice so pripravile čudovita darila in pozornosti za vse članice.

2004

Marec 2004 - Dobrodelna akcija za Anjo Fras v sodelovanju z revijo Jana.

Marec 2004 - Testiranje za izbor tajnice leta 2004. Testiranja se je udeležilo kar nekaj članic našega kluba.

Maj 2004 - Sodelovanje v dobrodelni akciji nabave invalidskega vozička za Draga Kokota.

Maj 2004 -Predstavitev kluba v Portorožu. Na kongresu tajnic in poslovnih sekretark v Porotožu se je predstavil naš klub, vse udeleženke smo pogostile z dobrotami, ki smo jih same pripravile in z vini našega donatorja g. Protnerja. Za Unicef smo zbirale in darovale drobiž, oddale smo ga največ. Na tem kongresu je bila razglašena tudi Tajnica leta – naša članica Melita Pediček Špindler je bila na izboru odlična druga.

Maj 2004 - Sodelovanje v akciji Iskrica Nedeljskega, kjer smo za otroke do 18 leta namenile več ličnih in praktičnih daril.

Junij 2004 – Več članic kluba se je udeležilo izleta v Berlin, ki ga je organizirala Zveza tajnic Slovenije. Po Berlinu sta nas uspešno vodila g. Dori in g. Lojze. Vožnja z ladjico po reki Spree nas je navudišila nad arhitekturo mogočnega mesta. Vzdušje je bilo čudovito.

September 2004 - Izlet na Goričko je bil prvi izlet, ki ga je organiziral naš klub. Vse smo bile dobre volje, s seboj smo imele veliko peciva in dobre kapljice, vzdušje je bilo pestro.

Oktober 2004 - Trgatev pri naši tajnici Meliti v Malečniku. Skupaj s članicami ptujskega in ormoškega kluba smo se odpravile k naši Meliti v Malečnik, kjer nas je po vinogradu vodil in nam vse razložil Melitin oče, poskrbel za pokušino vin in kjer so nas lepo postregli.

November 2004 - Pogozdovanje na Krasu, ki ga je tokrat organiziral Klub tajnic Krasa in Notranjske. Bilo je čudovito.

November 2004 - Sodelovale smo na seminarju »Kaj mora vedeti dobra tajnica«, izvedle našo 2. skupščino in se družile s kolegicami.

December 2004 - Obisk prazničnega Christkindla in Stayerja. Ponovno je Zveza tajnic organizirala čudovit praznični izlet, kjer smo lahko vse uživale v božičnih in novoletnih presenečenjih.

December 2004 – in že smo bile ponovno na Novoletnem srečanju v gostišču pri Treh ribnikih, kjer smo ponovno uživale v majhnih pozornostih, dobri večerji in našem druženju.

2005

Februar 2005 - Društvo Zala nam je pripravilo svetovanje o oblačenju. Bilo nam je zanimivo in koristno.

Marec 2005 - Testiranje za izbor Tajnice leta 2005 – na tem testiranju je bilo ponovno nekaj naših članic.

April 2005 – Organizirale smo tečaj angleškega jezika na OŠ Boris Kidrič, tečaj smo obiskovale vsak ponedeljek do meseca junija.

April 2005 – Stanovske kolegice iz ptujskega kluba so nas povabile na ogled Ptujskega gradu, starega mesta, na ogled sejma »Jurjevanje«, na degustacijo vin in prijetno druženje. Kot ponavadi, bilo nam je zelo lepo.

Maj 2005 – Organizirale smo Izlet v Lenart z okolico, ter obiskale Center za ravnanje z odpadki Letnikk – Saubermacher, se seznanile z življenjem in delovanjem oskrbnega centra v Hrastovcu, si ogledale dresuro konj in se odpravile na Zavrh, kjer smo obiskale spominsko sobo generala Maistra ter poskusile kulinarične dobrote naše članice.

Maj 2005 - Udeležba na Kongresu tajnic in PS v Portorožu, na katerem je bila za Tajnico leta izbrana naša članica Suzi MAJER. Poleg tega smo se pridružile akciji Unicefa in darovale drobiž za otroke iz Bosne.

Junij 2005 – Udeležile smo se izleta Zveze tajnic Slovenije v Bosno, s humanitarnim obiskom slovenskih vojakov, katerim je bila predana pomoč za otroke v Srebrenici.

September 2005 – Udeležile smo se Poli maratona na Ptuju. Kar nekaj kolesark se nas je podalo na kolesarjenje po Ptuju in njegovi okolici, s pričetkom in zaključkom v Moškanjcih.

November 2005 – Zveza tajnic Slovenije je ponovno organiziralo pogozdovanje, tokrat na Dolenjskem. Tokrat so za vse poskrbele članice Kluba tajnic Dolenjske.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih