Strokovno predavanje o NLP

V četrtek, 25. 9. 2014, smo se kolegice udeležile strokvonega predavanja o temah nevrolingvističnega programiranja (NLP). Predaval je g. Marjan Račnik, poslovni in NLP trener iz Štor.
Ozavestile smo nekatera znanja, ki smo jih tekom poklicne poti že pridobile, ter usvojile nova. Tako smo nadgradile znanje o verbalni in neverbalni komunikaciji ter pomenu in vlogi telesne govorice ter kako le-to vpeljati v svoje poslovno okolje.


Ponovno smo se zavedale moč besed, saj so besede najmočnejše orodje za prenašanje sporočil med ljudmi. Mnogokrat se sploh ne zavedamo, da bi kakšno stvar lahko povedali še bolj jasno, nazorno, prepričljivo, vzpodbudno, z bolj ugodnimi asociacijami. Tako je bolje, da se izogibamo stavkom, ki se začnejo z besedo NE (Ne skrbite! Ne jezite se! Ne zamerite! Ne me narobe razumeti! itd.), in jih nadomestimo z bolj vzpodbudnimi izrazi, ki takoj jasno in razumljivo opredeljujejo želeno stanje.
Naučile smo se tudi, da so ključni razlog za neujemanje ter konflikte med ljudmi vrednote, saj ljudje skozi vedenje in presojanje zadovoljujemo svoje potrebe, cilje in želje, ki so v skladu z našimi vrednotami. Predvsem pa smo ozavestile, da imajo konflikti pozitiven učinek, saj vzpodbujajo spremembe, razbijajo monotonijo, mobilizirajo energijo, vzpodbudijo iskanje ustreznejših rešitev in z razrešenim konfliktom poglobimo odnos. Za uspešno reševanje konfliktov je potrebno spoštovati drugačnost, jasno izraziti, kaj želimo, konflikt reševati konstruktivno, govoriti le o konkretnem problemu/situaciji, umiriti svoja čustva ter iskati rešitev za obe strani in dobrobit vseh (win - win - win).
Verjamem, da bomo pridobljeno znanje uspešno vpeljale v naše vsakdanje življenje.

Natalia Zorko,
predsednica

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih