Med kristalom, kozmetiko in kulinariko smo praznovale 15. obletnico kluba

Ste si uspeli kdaj v živo ogledati, kako nastajajo čudoviti izdelki iz kristala, kako nastane kremica, s katero si zjutraj poživite kožo? Poslovne sekretarke in tajnice strokovnega kluba Maribor smo si ob praznovanju 15. obletnice zaželele, da se družimo z lepimi izdelki in se pustimo malo razvajati. 19 se nas je na oblačno soboto, 22. septembra 2018 odpravilo proti Rogaški Slatini. Prijazno so nas sprejeli in gospa Jasna nas je popeljala po proizvodnih prostorih Steklarne Rogaška, med pihalce in oblikovalce stekla, ki delajo v zelo težkih razmerah med ognjem in vročino. Videle smo, kako se opravljajo gravure, polirajo stekleni izdelki, pripravljajo izdelki za brušenje, pakirnico. Ogledale smo si njihovo trgovino, razstavni prostor, kjer so fotografije slavnih, ki so prejeli kristalne pokale ter si seveda kupile tudi kakšen stekleni spominek. Njihovi izdelki so resnično izdelki za dušo in ambient.

IMG 6600

Prva vrsta z leve proti desni častni člani kluba:
Marta Brezar, Miran Vodušek, Tanja Sever

Morda ne veste, da segajo začetki steklarstva v Rogaški Slatini v leto 1665, da je lastnik družbe Finska družba Fiskars, da se v postopku izdelave vsakega izdelka, ki pride iz Steklarne dotakne vsaj 12 parov rok, da vsak dan naredijo 30 ton steklenih izdelkov, da so v preteklih 10 letih naredili 15.000 različnih izdelkov, da lahko pri njih naročite tudi unikatni izdelek, da stane prekrasni kristalni lestenec 25.000 €, da izdelujejo tudi lastno embalažo za steklene izdelke iz kristala in kristalina, da je proizvodnja na sedanjem mestu stekla leta 1927, da kristala nikoli ne peremo v pomivalnem stroju, ...

Čisto blizu Steklarne se nahaja Kozmetika Afrodita, kjer smo si ogledali kratek film o proizvodnji za nego obraza, telesa in las. Gospa Maša je, ob pomoči naše prostovoljke Karin, izvedla delavnico uporabe profesionalnih izdelkov za nego obraza. Seveda smo izdelke preizkusile tudi na naših obrazih ali rokah, jih povonjale, se namazale, se osvežile s tonikom za obraz. Tudi v trgovini smo nakupile kar nekaj izdelkov, ki jih bomo s pridom uporabile doma ali jih poklonile.

Gospa Danica Zorin Mijošek, ustanoviteljica in direktorica podjetja, je zaradi pomanjkanja izdelkov za nego leta 1970 sama v svojem kozmetičnem salonu pričela izdelovati kamilično kremo za obraz. Zaradi povpraševanja je kasneje odprla podjetje Kozmetika Afrodita, ki danes proizvaja preko 700 različnih izdelkov, ki jih izvažajo v 20 držav. V turistični Rogaški Slatini pa imajo tudi dva Beauty centra Afrodita, kjer vas razvajajo s svojimi visokokakovostnimi storitvami in Dermatološko ambulanto Afrodita, kjer opravljajo storitve estetske in zdravstvene dermatologije.

Sledila je vožnja na Vinogradniško izletniški turizem Gorca pri Krasu, kjer sta nas naša gostitelja gospodar Miran Kraševec z ženo Jožico razvajala s kulinaričnimi dobrotami. Vrhunec dogajanja pa se je zgodil v vinski kleti, kjer so članice kluba presenetile ustanoviteljici kluba ter prvo predsednico Tanjo Sever in dolgoletno blagajničarko Marto Brezar s priznanji in imenovanji “Častna članica”. Ob fotografijah v spominskih albumih, ki jih je pripravil upravni odbor, smo obudile spomin na preteklih 15 let, razrezale odlično rojstnodnevno torto in se, že v mraku, napotile proti Mariboru.

Hvala vsem, ki ste nam omogočili praznovanje naše 15. obletnice: donatorjem, gostiteljem in udeleženkam tokratne strokovne ekskurzije, ki se je bomo še dolgo z veseljem spominjale.

Zapisala:
Marta Brezar

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih