Bela krajina nas je sprejela odprtih rok

Udeležile smo se 1. dneva Zveze tajnic Slovenije


                                                 Za ogled fotogalerije klikni na sliko.

Ves prvi teden aprila smo gledale v nebo in upale, da v soboto, 7. 4. 2018, ne bo dežja. Ta dan je bil rezerviran za udeležbo na 1. dnevu zveze, ki sta ga v Beli krajini organizirali Zveza tajnic Slovenije in Klub tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine. Jutro je bilo mlado, ko se nas je 15 članic Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribor ob 5. uri zbralo pred Rutarjem, kjer smo prisedle na avtobus, ki je pripeljal kolegice iz ormoškeg in ptujskega kluba.

Po skoraj štiriurni vožnji nas je pričakala pred s soncem obsijanim Gostiščem Kapušin v Krasincu belokranjska pogača, rogljički s kavo in tamburaška skupina Predgrad, razstava pisanic in vezenih izdelkov, nastop skupine otrok v belokranjskih narodnih nošah z Župančičevo pesmijo Ciciban in čebela ter seveda prijazne gostiteljice. Po nagovorih organizatork in podžupanje občine Metlika gospe Anice Kopinič smo zavzeto in tvorno sodelovale pri predavanju Irene Potočar Papež z naslovom “Beseda in omika sta naša slika” in Anje Križnik Tomažin z naslovom “Kako komunicirati z ljudmi z drugega planeta”. Nova predsednica združenja Europe Donne Tanja Španić nas je opozorila na samopregledovanje dojk in nam zaupala tudi nekaj svojih izkušenj pri premagovanju hude bolezni, ki pa ni neozdravljiva, če je pravočasno odkrita.

Po kosilu in odmoru smo prisostvovale slavnostni podelitvi priznanj Zveze klubov tajnic Slovenije, ki ga prejmejo članice za prizadevno delo v klubu ali zvezi. Iz našega kluba sta le-to prejeli:

  • Brigita Kolednik, pisno priznanje (na sliki desno)
  • Natalia Zorko, zlato priznanje (na sliki levo)

Zelo smo ponosni nanju.

36

V zabavnem delu sta nas s hip hop točko presenetila Brin Jugović in Žan Majerle iz Plesnega studia Novo mesto, tamburaška skupina Melos pa nas je dvignila na noge, da smo malo zapeli in tudi zaplesali. Seveda pa ni manjkala tudi slavnostna torta.

Bil je to dan, nabit z žensko energijo, prijaznimi in gostoljubnimi belokranjkami in belokranjci, dobrimi željami in lepimi mislimi. In na koncu nam je uspela tudi skupinska fotografija, ki jo je moral fotograf Marko Klinc posneti iz lestve, če je želel vseh 135 spraviti na eno fotografijo. Uspelo mu je, tako kot je uspel 1. dan Zveze tajnic Slovenije. Vsem udeleženkam srečanja hvala za ta nepozaben dan in ob letu osorej.

Zapisala:
Marta Brezar

Preberite si tudi naslednje objave v medijih:
Dolenjska News
prispevek na tv
eTajnica

 

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih