Mariborčanke v Tropskem raju

Za ogled fotogalerije klikni na sliko.

Med dnevom žena in materinskim dnevom smo si članice Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribor privoščile edinstveno doživetje. Čeprav je bila vremenska napoved neugodna, se nismo pustile prepričati, da bi ostale v domačem zavetju. 17. marca se nas je 8 članic kluba (in 3 pridni vnuki) odpravilo proti Melem pri Gornji Radgoni v Vrtni center Kurbus na ogled 7. razstave orhidej in tropskih metuljev.

Do Gornje Radgone je 40 km, zato smo sedle v osebna vozila in ob našem klepetu je minila vožnja kot bi trenil. Ker je bila ura zgodnja, se na našo srečo na parkirišču še ni trlo vozil, kar pa ne bi mogli reči ob našem odhodu. Polne pričakovanj smo vstopile v vrtnarijo in mislim, da smo si vse napolnile naše duše ob pogledu na prelepo in razkošno razstavo orhidej vseh vrst in barv, ki so bile postavljene med zelenjem, lubjem, drevesnimi debli in vodnimi otočki. Tropski raj, kot pravijo v Vrtnariji Kurbus, se razprostira na skoraj 700 m2, svoje cvetove razkazuje več kot tri tisoč kosov orhidej, družbo pa jim, kljub temu, da razstava traja že mesec dni, še vedno dela tudi nekaj živih pisanih metuljev, prav tako pa sta zelo glasni in opazni tropski papigi Suzy in Jaka. Kar nismo se mogle ločiti od prelepih cvetov, vedno znova smo bile navdušene in vzhičene ob pogledu na vse te barve, velikosti, raznovrstnost in domiselne postavitve lončkov z orhidejami. Ker pa ni zanimiva samo razstava, temveč tudi njihova zelo lično in raznovrstno postavljena trgovina – cvetličarna, smo se še kar nekaj časa zadržale med lončnicami in dekorativnimi izdelki za vrt in dom. In domov nismo šle praznih rok, saj se bliža velika noč, dekorativni izdelki pa so bili resnično zelo lepi. Pa tudi deževati je pričelo in nujno je vsaka potrebovala lep dežnik z metulji. Za konec našega sobotnega druženja smo si privoščile še kavo in se odpeljale, polne vtisov, proti Mariboru. In med vožnjo opazovale cela polja pomladanskih velikih in navadnih malih zvončkov, ki so pravkar pokukali iz zemlje.

V knjigi obiskovalcev je veliko takšnih zapisov: "Vstopiš in ostaneš brez besed!", "Daleč od resničnosti!", "To je kot v sanjah!". Tudi me smo se vpisale in izrazile naše navdušenje nad videnim, z željo, da jim uspe ponovno čez dve leti postaviti že 8. razstavo.

Zapisala: Marta Brezar

 

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih