Obdobje 2022-2024

      20221025 172846       
   Predsednica Natalia Zorko

2023

V naš klub je v letu 2023 bilo včlanjenih 29 članov, od tega 2 častni članici in 1 častni član. Izstopila je ena članica in vpisala se je ena članica.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal dvakrat in dvakrat neformalno, dodatna korespondenca je potekala po elektronski pošti in drugih elektronskih medijih.

Zbor članov je 9. marca potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko.

Svoje druženje smo v letu 2023 pričele teden dni prej, ko smo si 2. marca v okviru promocije Ladies night v Cineplexxu ogledale komedijo.

Naše mesečno srečanje v aprilu smo preživele športno ob bowlingu, maja pa smo se družile ob pijači pri Splavarju.

Tradicionalno smo konec maja preživele 5 dni v Strunjanu, izkoristile čudovito vreme, pohajkovale, se družile in se napolnile s pozitivno energijo.

Mesečno srečanje na vroč dan v juniju smo preživele na Sončnem raju z obiskom fontane vin, kjer smo degustirale 6 vzorcev vina in 2 vzorca domačih sokov.

Julija smo se sprehodile okoli Wake parka v Dupleku, septembra pa družile ob pijači in pici na Sidru.

V okviru mesečnega srečanja smo si 14. septembra ogledale kmetijo Lemež v Zrkovcih in degustirale njihove odlične jogurte, sire in gibanco.

V nepozabnem spominu nam bo zagotovo ostal naš 2-dnevni klubski izlet ob 20. obletnici delovanja. Tako se nas je 13 članic 21. oktobra odpravilo v Heviz na naravno termalno jezero, ki je bogato z žveplom, ima zdravilne lastnosti in je zares nekaj posebnega, kot je posebno tudi doživetje, zaplavati med lokvanji. Tudi vreme nam je bilo za ta letni čas izredno naklonjeno in naslednji dan smo uživale ob raziskovanju prelepega majhnega mesteca Keszthely ob Blatnem jezeru. Verjamem, da se še kdaj vrnemo tja.

Tudi lani smo se udeležile organiziranega martinovanja na Trgu Leona Štuklja in se slikale z maskoto, oblečeno v grozd.

Leto smo zaključile 27. decembra z ogledom čarobno okrašenega Maribora, si privoščile kuhano vino in klepet.

V decembru smo želele zaključek leta združiti s praznovanjem 20. obletnice kluba, vendar smo zaradi številnih bolezni praznovanje bile primorane prestaviti na naslednje leto in tako smo 26. januarja 2024 na turistični kmetiji Tikva v Limbušu več kot uspešno in v lepem številu obeležile 20 let delovanja. Praznovanje je potekalo v sproščenem duhu, s krajšim kulturnim programom in z obujanjem spominov na pretekle dogodke in dogodivščine in v 20. letih se je nabralo veliko lepih spominov in anekdot. K prav posebnemu in prazničnemu vzdušju sta prispevala Tinkara in Vid, vnuka Tanje in Dragice, ki sta nam naše praznovanje obogatila s svojimi glasbenimi vložki in otroško prisrčnostjo.

V letu 2023 smo vključno s praznovanjem naše obletnice januarja izpeljale 13 dogodkov, ki se jih je skupno udeležilo 122 članic. Hvala vsem članicam za vašo udeležbo. Brez vas dogodki ne bi zaživeli. Zahvala gre seveda tudi razširjenemu UO kluba za podporo pri uspešni izvedbi zastavljenega načrta dela, predvsem pri organizaciji in izvedbi klubskega izleta in praznovanja naše obletnice – oboje ni bil majhen zalogaj. Vendar zmeraj dokažemo, da zmoremo in da si znamo pričarati tiste posebne, lepe trenutke, ki se jih bomo še dolgo z veseljem spominjale.

2022

V naš klub je včlanjenih 28 članic, od tega 2 častni članici in 1 častni član. Izstopilo je 8 članic.

Upravni odbor se je na razširjenih sejah sestal štirikrat, dodatna korespondenca je potekala tudi po elektronski pošti.

Zbor članov je 9. marca potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, na katerem je 16 od 20 prisotnih članic izglasovalo izstop iz Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije, 4 so bile proti. Zveza je nekaj tednov kasneje sprejela sklep o prenehanju delovanja s 31. 12. 2022.

Rok Mlakar iz podjetja Independence nam je 23. marca predstavil naravna prehranska dopolnila in naravne izdelke za osebno nego. Zavedanje o pomembnosti dejstva, kaj vnašamo v in na telo, je vedno večje. K sreči narava ponuja veliko darov, da si lahko pomagamo na naraven način.

Le dva dni kasneje, in sicer 25. marca smo si v Cineplexxu ogledale komedijo v okviru promocije Ladies night in si na materinski dan privoščile sproščen večer.

Naše mesečno srečanje v maju smo 13. v mesecu želele preživeti v naravi na posestvu Sončni raj in preizkusiti fontano vin. Zaradi slabih vremenskih razmer smo bile primorane prvotno lokacijo v zadnjem trenutku zamenjati s pokrito teraso picerije Črni Baron.

V maju smo preživele 4 zabavne dni na naši čudoviti obali, in sicer od 26. do 29. maja. Peš smo raziskovale pohodne poti, obiskale Piran in Portorož, se sončile in plavale v Fiesi in Strunjanu in se napolnile s pozitivno energijo.

Tudi junija nam zaradi slabega vremena ni uspelo obiskati fontano vin in tako smo naše mesečno srečanje ponovno zaključile pri Črnem Baronu v Malečniku.

Več sreče z vremenom smo imele v mesecu juliju. Obiskale smo Kmetijo Kokol v Ciglencah in veliko izvedele o predelavi izdelkov iz grozdnih pešk in bučnih semen ter o stiskanju hladno stiskanega olja. Degustirale smo 5 vzorcev vin, njihove domače klobase in izdelke iz bučnih semen ter dan zaključile pri naši članici Metki.

Tudi avgusta smo bile aktivne in se v okviru našega mesečnega srečanja 19. 8. sprehodile okoli Wake parka Dooplek. Ploha nas je ujela šele, ko smo se že nahajale pod varno streho.

14. septembra nam je Zdenka Pukmeister iz društva Tui-Na predavala na temo Zdravje po naravni poti. Predstavila nam je 5 elementov po tradicionalni kitajski medicini. Izvedeli smo, da vsakemu elementu pripada notranji organ: elementu les pripadajo jetra, vodi ledvice, kovini pljuča, zemlji vranica in ognju srce. Nadalje vsakemu elementu pripada tudi letni čas, barva, smer neba in čustvo. Elementi pa so tudi med seboj povezani in seveda je najbolje, če so vsi v ravnovesju.

Na naš jesenski klubski izlet smo se odpravile 1. oktobra. Ogledale smo si Pachamama center v Kunovi – poseben meditacijski center in ekološki projekt, kjer se v iskanju ravnovesja med človekom in naravo prepleta eksotika z okoljem. Luz, ki sicer prihaja iz Peruja, je mama Pachamama centra. Predstavile nam je njen mali raj na zemlji ter nam podala veliko življenjskih modrosti. Med drugim smo spoznale permakulturo, naravno gradnjo, zdrav način življenja in kulturo sobivanja z naravo ter bile očarane nad videnim in slišanim. Pot smo nadaljevale do Negove, kjer smo ob vodenem ogledu gradu odkrivale bogato zgodovino tega območja. V bližini Negovskega gradu se nahaja več slatinskih vrelcev. Obiskale smo najbolj poznan Ivanjševski vrelec. Kosilo smo si privoščile na domačiji Firbas in se za konec sprehodile okoli Negovskega jezera.

Tradicionalni kostanjev piknik je potekal 28. oktobra pri naši članici Metki.

Udeležile smo se organiziranega martinovanja na Trgu Leona Štuklja. Kljub veliki gneči smo našle nekoliko bolj miren kotiček za prijetno druženje.

Leto smo zaključile v soboto, 10. decembra z ogledom Božične bajke v Mozirskem gaju, ki nas je pravljično odela v čudovito toplo barvitost 1,7 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike in posebno barvno zgodbo. Po ogledu smo si privoščile odlično večerjo na turistični kmetiji Tikva v Limbušu, kjer smo si izmenjale darilca in lepe praznične želje.

V letu 2022 smo izpeljale 12 dogodkov, ki se jih je skupno udeležilo 125 članic. Hvala vsem članicam za udeležbo. Brez te udeležbe dogodki ne bi zaživeli. Zahvala gre tudi razširjenemu UO kluba za podporo pri uspešni izvedbi zastavljenega načrta dela. Le s skupnimi močmi in pozitivno naravnanostjo lahko delujemo v skupno dobro ter ustvarjamo tako lepe trenutke, ki se jih bomo še dolgo z veseljem spominjale.

gumb tajnice leta

Melita3Melita Pediček Spindler
Adma odličnost leta 2020

facebook

Kontakt

Strokovni klub poslovnih sekretark
in tajnic Maribor

Delavska ulica 67
2000 Maribor
Slovenija

tel.: 051/689-351

e-pošta: 

 

Iskanje

Donatorji

bpi-mb

POLIRKA s.p.
Mario Matijašec
Miklavž

kopija-nova

gorenje-surovina

embalaza-maribor

 

mariborski-vodovod

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih